На Корюківщині сільський житель хотів розбагатіти, а став банкрутом

У селі Турівка Корюківського району, на осушувальній системі «Турчанка», житель Наумівки на власному тракторі з причепом викрав залізобетонну плиту кріплення гідротехнічної споруди. Про цей факт з Корюківського управління водного господарства було повідомлено до райвідділу внутрішніх справ.

До місця пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група, де виявила нестачу плити та пішла по «гарячих слідах», які привели до одного з дворів. На подвір’ї стояв трактор, на причепі – великий речовий доказ, тобто викрадена плита.

Власник колісної сільгоспмашини Микола П. визнав свою провину. Плиту доставив на територію Корюківського управління водного господарства. Але все одно за фактом крадіжки державного майна відкрили кримінальне провадження. За лічені тижні відбувся суд, який сільського жителя визнав винним у вчиненому та визначив конфіскацію колісного трактора і платформи (причіп) у дохід держави. Ще Миколу оштрафували на 850 гривень та стягнули з нього процесуальні судові витрати у розмірі 147 гривень.

У процесі експертної оцінки вартість викраденої плити було оцінено у 350 гривень. Та, як зрозуміло, викрадачеві довелося заплатити у десятки разів більше, враховуючи конфіскацію дорогої техніки. Отже, злочинці, які частенько обкрадають осушувальні системи, зрізають металоконструкції, самовільно піднімають та опускають затвори, чим порушують правила експлуатації та договірні умови між управлінням водного господарства і землекористувачами, усім цим завдають величезних, а іноді й непоправних збитків, тож завжди каратимуться у судовому порядку.

    Джерело: чернігів інфо

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"