На Чернігівщині вже будують 17 сільських медамбулаторій

У Киїнці Чернігівського району, Салтиковій Дівиці Куликівського та Кобижчі Бобровицького району завершують будівництво медичних амбулаторій. Всього до кінця року в області заплановано побудувати 21 амбулаторію для медичного обслуговування жителів сіл. На будівництво цих медзакладів виділено понад 74,1 мільйона гривень субвенції з державного бюджету. Співфінансування з місцевих бюджетів – майже 9,24 мільйона.

Як повідомили в Управлінні капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації, держустанова є замовником робіт по 18 амбулаторіях, ще по трьом – Корюківська та Носівська міські та Іванівська сільська ради.

Окрім згаданих вище амбулаторій, будівництво яких підходить до завершення, вже закінчені роботи із влаштування внутрішніх перегородок та стін будівлі в селі Іванівка Чернігівського району, зводять стіни амбулаторії у селищі Холми Корюківського району.

Крім того, розпочаті будівельні роботи в селах Бахмач Бахмацького району, Хоробичі Городнянського, Грем'яч Новгород-Сіверського, Вертіївка Ніжинського, Нехаївка Коропського, Стольне Менського, Плиски Борзнянського, Чорнотичі Сосницького; селищах Тростянець та Парафіївка Ічнянського району.

Підготовчі роботи тривають у селах Наумівка Корюківського району та Володькова Дівиця Носівського.

Будівництво сучасних сільських медамбулаторій по всіх областях України здійснюється в рамках реформи сільської медицини.

Святослав ЖОЛУДЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"