На Чернігівщині від неконтрольованого спалювання сміття й сухої трави горять будівлі

У с. Лучківка Ічнянського району 56-річнй господар спалював сміття на своїй присадибній ділянці. Поривами вітру вогонь по сухій траві швидко розповсюдився та охопив дві сусідські господарчі будівлі. Повідомлення про пожежу надійшло до Служби порятунку "101" 12 березня о 15:35. Через 20 хвилин, подолавши відстань майже у 25 км, на місце події прибули вогнеборці районного пожежно-рятувального підрозділу. В ході гасіння врятовано житлові й господарські споруди, що знаходились поруч та матеріальних цінностей на суму понад 10 тис. грн. О 16:23 вогонь локалізували, а о 18:05 остаточно ліквідували.

Того ж дня у с. Сахутівка Корюківського району від розведеного 68-річним господарем на власному подвір’ї вогнища ледь не згорів погріб.

У зв'язку з цим, рятувальники Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області звертаються з проханням не розводити вогнища у вітряну погоду та ближче 15 метрів від будівель і споруд. Необхідно постійно контролювати процес горіння, адже поривами вітру або по сухій траві полум’я може вмить перекинутися на будинки, транспорт, дерева тощо. Перебуваючи в лісопаркових зонах, не кидайте непогашені сірники, недопалки та не розпалюйте вогнища.

 

             Управління ДСНС у Чернігівській області

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"