На Чернігівщині триває облаштування криниць


Днями в рамках виконання заходів Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки в Новгород-Сіверському та Ніжинському районах відбулося відкриття криниць-джерел, повідомили в Департаменті екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації.

Джерело-криниця "Заковрашине"

Для раціонального використання водних ресурсів та регулювання водного режиму водозбірних басейнів на Чернігівщині щорічно відновлюють криниці-джерела. До цієї справи долучаються  сільські ради та мешканці населених пунктів.

Так, в регіональному ландшафтному парку «Ніжинський» відновлено та облаштовано дві криниці-джерела «Королівське» та «Заковрашине». Зокрема, проведені ремонтно-будівельні роботи з відкачування води, джерела очищено від замулення та приведено до належного естетичного вигляду.

У селах Рогівка, Буда-Вороб’ївська, Вороб’ївка на Новгород-Сіверщині облаштовані суспільні криниці для забору питної води.

Тож не дивно, що наразі біля облаштованих об’єктів з’явилися численні відвідувачі. Місцева громада вдячна за проведену роботу, адже кришталево чиста джерельна вода приносить насолоду та задоволення всім, хто має змогу там побувати й відчути на смак цей безцінний дар природи. Ще фото.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"