На Чернігівщині 6 ОТГ обиратимуть голів

20 квітня Центральна виборча комісія України призначила дату виборів У новостворених об’єднаних територіальних громадах. Так, 30 червня шість ОТГ на Чернігівщині вибиратимуть голів та депутатів.

Це вже друга спроба провести вибори в цих ОТГ, адже вони мали відбутися ще 23 грудня 2018 року. Саме на цю дату їх призначила ЦВК. Та у зв’язку з введенням воєнного стану в Україні через напад російських кораблів на українські судна і захоплення в полон наших моряків вибори скасували.

Відповідно до постанови ЦВК № 846 перші вибори відбудуться у 66 об’єднаних територіальних громадах (7 міських, 14 селищних, 45 сільських) 19-ти областей України вже через два місяці.

На Чернігівщині вперше обиратимуть депутатів міської ради та міського голову в Борзнянській ОТГ, депутатів сільських рад та сільських голів в Озерянській (Варвинський район), Вихвостівській (Городнянський район), Киїнській, Новобілоуській, Хмільницькій (Чернігівський район) об’єднаних територіальних громадах.

Крім того, 30 червня у тринадцяти регіонах пройдуть додаткові вибори депутатів 14 сільських та 16 селищних рад, що доприєдналися до вже існуючих ОТГ. На Чернігівщині додаткові вибори пройдуть в 5 ОТГ: у Вертіївській сільській ОТГ, що в Ніжинському районі, а також селищних ОТГ – Любецькій Ріпкинського району, Деснянській Козелецького району, Гончарівській та Михайло-Коцюбинській Чернігівського району.

Відповідно до постанови, виборчий процес перших та додаткових виборів стартує вже з 11 травня 2019 року.

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"