На Чернігівщині Дорожній контроль змусив виписати адмінпротокол на майора ДАІ за порушення ПДР

29 травня 2014 року, в ході рейду по Чернігівській області, журналісти "Дорожнього контролю" Володимир Маралів і Іван Довбий виявили патрульний автомобіль ДАІ №0526, який стояв з грубим порушенням ПДР.

Посеред лісу Даішники влаштували засідку разом з ваговим контролем для збору коштів з водіїв вантажівок. Побачивши порушення, "Дорожній контроль" вимагає притягнути винного до відповідальності.

Спочатку майор ДАІ Андрій Герасименко визнав, що машина стоїть з порушенням ПДР і погодився її прибрати. Проте, коли журналісти "ДК" зажадали у його напарника скласти за даним фактом адміністративний протокол, майор різко став заперечувати своє порушення. На думку Герасименко, якщо патруль ДАІ огороджений фішками, то значить стоянка на виїзді з прилеглої території не вважається порушенням.

Не домігшись результату на місці, журналісти "ДК" поїхали в УДАІ Чернігівської області на прийом до начальника Сергію Роману. Спочатку, в УДАІ не захотіли складати протокол, мовляв "пишіть заяву, а ми розберемося". "Дорожній контроль" нагадав, що час Януковича відбулося і такого свавілля, як раніше, вже не буде. У підсумку, на майора ДАІ Андрія Герасименка було складено протокол за паркування службового авто з порушенням ПДР.

Коли справа стосується порушень ДАІ, улюблена фраза інспекторів "будь мужиком зізнайся", чомусь різко забувається. Як видно з протоколу, складеного за ч.1 ст.122 КУпАП, майор ДАІ Герасименко в поясненнях написав, що він з порушенням не згоден і просить розглянути справу за місцем його проживання щоб скористатися послугами адвоката.

Нагадаємо, що в жовтні 2013 року, двоє інспекторів ДАІ Чернігівської області здійснили напад на зупиненого водія і побили його ногами. Місцева прокуратура не знайшла жодного порушення закону.

В листопаді 2013-го року, "Дорожній контроль" провів рейд по Чернігівській області і зловив Даішника, який ніс службу разом з літровою пляшкою пива. Тоді, керівництво ДАІ покрило інспектора-алкоголіка.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"