На Борзнянщині тест показав інфікування коронавірусом


 

Експрес-тест дав позитивний результат на інфікування коронавірусом, очікують результати лабораторного аналізу

 

До Борзнянської районної лікарні госпіталізовано чоловіка з ознаками вірусної пневмонії. Експрес-тест показав позитивний результат на наявність COVID-2019.

Пацієнт поміщений до окремого боксу інфекційного відділення Борзнянської ЦРЛ. Перебуває під постійним наглядом лікарів, які діють відповідно до протоколів МОЗ.

Лікарня забезпечена необхідною кількістю засобів захисту лікарів та засобами для дезінфекції. Для підтвердження або спростування діагнозу матеріали направлені на ПЛР-тестування до референс-лабораторії. На даний час відпрацьовуються контакти хворого для поміщення на 14-денну самоізоляцію.

– В області у режимі 24/7 працює Чернігівська ОДА, всі служби, які відповідають за життя та здоров’я громадян. У 15 інфекційних відділеннях наявні 200 ліжок, працюють 32 лікаря-інфекціоніста та 160 середніх медичних працівників. Інші відділення центральних районних лікарень (крім інфекційних) будуть додатково розгортатися у разі потреби. На випадок потреби у лікарнях області наявні апарати ШВЛ – 136, наркозно-дихальні апарати – 71, – зауважив голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко і звернувся до жителів області:

– Вкотре наголошую: надзвичайно необхідно дотримуватись карантину, простих правил гігієни та користуватись офіційними джерелами інформації. За результатами ПЛР-тесту проінформуємо додатково.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"