«Мультибатьків» вчитимуть виховувати дітей

В Чернігові за підтримки Вritish Council та Управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради стартував освітній соціальний проект «Ми чи “Я та Я”»? Батьки двійнят у пошуках відповіді». Він спрямований на допомогу батькам близнюків, двійні чи трійні. Адже щодня у них виникає безліч питань щодо здоров’я, розвитку та виховання малюків, відповіді на які вони не завжди можуть отримати від своїх близьких. Цей цикл зустрічей на тематику, що хвилює «мультибатьків», проходитиме упродовж року раз на місяць.

 

Теми, що обговорюватимуться на зустрічах, будуть стосуватись як мультибатьківства зокрема, так і відповідального батьківства загалом, тому будуть корисні всім татам і мамам. Це, приміром, теми суперництва між дітками, як розумно розподіляти між ними увагу, як впливають стосунки між батьками на клімат у сім'ї й формування особистості дітей, як правильно реагувати на дитячу жорстокість чи жадібність та багато-багато інших.

«Цей проект викристалізувався з простої ідеї – створити в нашому місті комунікаційний майданчик для мультибатьків, – розповіла керівник проекту «Ми чи Я та Я», засновник блогу СheTwins, мама близнюків Ольга Рись. – До роботи ми підключили психолога й додали інформаційну складову, адже саме компетентної фахової думки й інформації нам усім дуже бракує. На кожну зустріч плануємо запрошувати «спеціального гостя» – наприклад, когось із відомих і цікавих людей, які мають успішний досвід батьківства. Саме тому, переконана, не тільки мультибатькам можуть стати в пригоді наші зустрічі».

Проект має благодійну складову, тому не безкоштовний. Батьки, аби потрапити на ці зустрічі, повинні будуть купувати квиток. Організатори запевняють, що йдеться про доступну суму і всі зібрані таким чином кошти будуть перераховані на благодійність. Зокрема на допомогу родинам з двійнями чи трійнями, що потребують лікування, потрапили у складні життєві обставини тощо. Зустрічі у рамках проекту проходитимуть у центрі розвитку «Орігамі» за адресою: вул. Гетьмана Полуботка, 18. Зареєструватися на учать в них можна на сторінці блогу СheTwins у мережі Facebook.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"