Митник щомісяця "обкрадав" держбюджет на мільйон гривень


Через оборудку одного з керівників митного посту, затриманого СБУ на Чернігівщині, держбюджет щомісяця недоотримував понад мільйон гривень 

Посадовець Чернігівської митниці, затриманий Службою безпеки України, входив до організованого угруповання, яке налагодило нелегальне ввезення в нашу країну імпортної сільгосппродукції без сплати обов’язкових митних платежів. Про це інформує прес-центр СБ України.

Оперативники спецслужби встановили, що до протиправної діяльності були залучені понад п’ятнадцять комерсантів. За попередніми оцінками, через оборудку державний бюджет щомісяця недоотримував понад 1 мільйон гривень.

Правоохоронці затримали посадовця митниці поблизу місця роботи під час отримання майже 20 тисяч гривень від брокера однієї з митно-брокерських структур за сприяння у ввезенні нової партії нелегальної продукції.  

У ході проведення низки санкціонованих обшуків за місцем роботи та проживання фігурантів провадження, правоохоронці вилучили 10 тисяч доларів США, а також документацію і комп'ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"