Мітингувати – не мішки ворочати

Виявляється, що Михайла Приходька, міського голову Ніжина, спіймали з хабарем зовсім не міліціонери, а засудили до ув’язнення аж ніяк не судді. Усе це – заслуга членів Радикальної партії Олега Ляшка!

«Завдяки нашим зусиллям вже колишній мер Ніжина, хабарник Приходько був заарештований. Ми посадили цього корупціонера-держиморду в тюрму на 6 років», – вигукував народний депутат Олег Ляшко зі сцени ніжинського будинку культури 14 квітня.

Оце так!

Хто-хто, а журналісти вже давно звикли до гучних заяв загалом і Ляшка зокрема. Але від цих кількох слів на мене зійшла просто лавина спогадів.

Михайло Приходько, вирокЗгадалося, як довгими годинами свідчили у залі суду потерпілий, поняті та співробітник «відповідних органів» Станіслав Муляр, котрий особисто затримував мера і навіть... тримав за ремінь. Пригадалося «кіно» із затриманням і довгим нудним оформленням затриманого… Про все те «Чернігівщина» інформувала Вас у номерах 6, 8, 10, 12, 13.

Подумалося також: це ж скільки грошей платників податків (тобто наших!) пішло на роботу слідства і судів у справі Приходька упродовж п’яти років?!

Потім згадалася книжечка дореволюційного видання з пожовтілими сторінками, у якій я, малим, читав віршовані байки з дивними літерами «ять» та з твердим знаком наприкінці слів. Була там і невеличка байка «Заяц на ловле». Пам’ятаєте таку? «Над хвастунами хоть смеются, а часто в дележе им доли достаются».

Згадався й «афоризм» одного знайомого, що працював майстром: «Главное в работе – красиво о ней «прозвездеть» начальству». Та й народна мудрість спала на думку: «Мітингувати – не мішки ворочати» (якось приблизно так звучить).

Чому Ляшко їздить до Ніжина, котрий не входить до його виборчого округу? Чому так вихваляється? На це він сам дає чітку відповідь, і в даному разі навряд чи варто сумніватися в її правдивості. «Невдовзі Верховна Рада має назначити вибори нового ніжинського мера. Ми обов'язково будемо брати в них участь», – заявив, зокрема, Олег Ляшко. Щоправда, хто такі „ми”, не уточнював...

Сергій СТУК

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"