Міліція крадіжки дач розкриває

Щороку наприкінці зими — на початку весни зростає інтенсивність надходження повідомлень про крадіжки з дачних будинків громадян. Це пов’язано з тим, що у вказаний період люди вперше, після тривалої зимової відсутності, приїздять на дачні ділянки і виявляють сліди проникнення зловмисників та факти зникнення речей.

Цьогорічне аномальне потепління покликало багатьох власників дач на свої ділянки вже в лютому — відповідно, зріс і потік звернень про такі крадіжки.

З приводу ситуації, яка склалася на території  Браницької сільської ради Бобровицького району, повідомляємо: у Браниці та чотирьох прилеглих до неї селах впродовж 2013 – 2014 років загалом зареєстровано 32 крадіжки, з яких 27 розкрита. Якщо казати про весь Бобровицький район, то у 2013 році міліцією було відкрито 122 кримінальних провадження за ст. 185 Кримінального кодексу України («крадіжка»), розкрито 69 таких злочинів. Від початку 2014 року зареєстровано 10 крадіжок, з них розкрито 4, міліція переконана  в перспективі розкриття невдовзі ще трьох.

Що стосується крадіжок саме з дачних будинків, то до Бобровицького РВ УМВС у 2013-2014 роках загалом надійшло 34 заяви про такі злочини. 21 подібну крадіжку було розкрито.

               СЗГ УМВС України в Чернігівській області"

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"