Мешканка Чернігівщини продавала людей у рабство

На 5 років позбавлення волі засуджено мешканку Чернігівщини, котра, обіцяючи гарне працевлаштування та пристойну зарплату, вербувала людей на заробітки до Воронезької області (Росія), а там продавала їх у трудове рабство місцевому фермеру. Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернігівській області.

Своїх жертв підприємлива молодиця обирала переважно серед незаможної сільської молоді та за власний кошт перевозила їх до Російської Федерації. Там передавала робітників місцевому фермеру. «Він розплачувався за рабів і тут же відбирав у них паспорти. Робітників примушували працювати на збиранні врожаю, а щоб ні в кого не виникло бажання спробувати самотужки дістатися додому чи звернутися в поліцію, їх посилено охороняли. Проживали заробітчани в сараї на території колишнього колгоспу в жахливих побутових умовах — чоловіки і жінки разом, без води і туалету», - йдеться в повідомленні.

Людей примушували виконувати встановлені і норми, та постійно здійснювали на них фізичний і психологічний тиск, аби ті й не думали про втечу. Зазвичай після 3-4-х місяців роботи селян відпускали додому, не заплативши їм жодної копійки. Натомість залякували, щоб  і не помислили звернутися до міліції! Однак, кілька громадян все ж повідомили про торгівку «живим товаром» до відділу боротьби з торгівлею людьми управління карного розшуку УМВС України в Чернігівській області.

За чотири роки протиправної діяльності жінка продала в трудове рабство близько 150 людей. Стосовно неї було відкрито 16 кримінальних проваджень за частиною 2 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини). За ухвалою суду зловмисниця отримала 5 років позбавлення волі. Та на цьому її кримінальна історія не завершилася. У цьогорічному травні до правоохоронців звернулися ще п’ятеро людей, так само проданих нею у рабство на чотири місяці: з грудня 2008 по березень 2009 року вони працювали у Воронезькій області на обрізці садів. За повідомленням СЗГ УМВС України в Чернігівській області, на даний час жінці оголошено про підозру у скоєнні даного злочину, вирішується питання про направлення справи до суду.

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"