Менські «наркобарони»


На Менщині двоє братів організували виробництво наркотичної речовини. Вони вирощували коноплю, а потім сушили її на горищі свого будинку. Під час обшуку поліцією було вилучено наркотичної сировини на суму понад пів мільйона гривень.

У Менському районі правоохоронці в ході перевірки інформації про причетність двох братів до незаконних оборудок з наркотиками, виявила в їхньому будинку цілий склад марихуани. Її молодики вирощували на таємних ділянках, а на горищі будинку сушили. Зокрема правоохоронці задокументували незаконне зберігання 5 кілограмів макової соломи та 15 кілограмів марихуани. Всі 20 кг наркотичної сировини вартістю в 500 тисяч гривень було вилучено, а братів, причетних до незаконної оборудки з наркотиками, затримали.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за статтею 309 КК України (незаконне виробництво наркотичних засобів), що карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. Наразі триває досудове розслідування.

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"