Медреформа: що потрібно робити чернігівцям

Із понеділка, 2 квітня, стартував перший етап медичної реформи – підписна кампанія «Лікар для кожної сім’ї». Кожен українець мусить обрати сімейного лікаря (терапевта, педіатра), якому довіряє, незалежно від прописки чи місця проживання. Єдина умова – з цим лікарем необхідно підписати декларацію.

У яких закладах можна підписувати декларацію?

Кожен заклад, у якому можна підписати декларацію, мусить бути підключеним до системи «Електронне здоров’я».

Як це перевірити? Можна дізнатися у самого лікаря чи керівництва медзакладу. Або ж самостійно довідатися на сайті eHealth. До того ж із квітня у закладах, котрі підключилися до цієї системи, з'явиться відповідна наліпка.

Станом на 31 березня серед медичних закладів Чернігова до системи «Електронне здоров'я» підключилися Чернігівська міська лікарня №1, Комунальний лікувально-профілактичний заклад «Чернігівська міська лікарня №3», Чернігівська дитяча поліклініка №1, Чернігівська лікарня №4, Чернігівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги.

 

Чи обов'язково підписувати декларацію саме у квітні?

Ні. Підписати декларацію з лікарем можна в будь-який момент.

Однак не варто дуже відкладати цей процес, адже лікар може відмовити у підписанні декларації, якщо він набрав оптимальну кількість пацієнтів, визначену МОЗ. Сімейний лікар може обслуговувати 1 800 пацієнтів, терапевт – 2 000, педіатр – 900. Ця цифра може бути більшою для лікарів, які працюють у селах.

 

Коли з’являться бланки декларацій у лікаря?

Для підписання декларацій паперові бланки не потрібні. Система вестиметься в електронній формі. Її заповнює не сам пацієнт, а уповноважена особа медзакладу: це може бути реєстратор, медсестра чи лікар. Але не виходячи з дому це зробити неможливо: присутність пацієнта в медзакладі обов’язкова.

Наявність комп’ютера з можливістю виходу в інтернет і принтера, для роздрукування декларацій забезпечує і контролює медзаклад.

Уважно перевіряйте свої дані. Якщо помітили помилку – скажіть про це уповноваженій особі. Декларацію мають роздруковувати до тих пір, поки все не буде написано правильно.

Гроші за обслуговування під час підписання декларації сплачує держава.

 

Що робити, якщо пацієнт не може самостійно прийти до медзакладу?

Якщо пацієнт не має можливості прийти: це людина з обмеженими можливостями; старенька людина, яка майже не пересувається чи особа, котра має іншу поважну причину – не хвилюйтеся.

У такому випадку додому до пацієнта прийде медпрацівник із будь-яким ґаджетом для виходу в інтернет і зареєструє клієнта.

 

Які документи потрібні, аби підписати декларацію?

Із собою необхідно взяти паспорт, ідентифікаційний код і мобільний телефон, на який буде надіслано повідомлення із кодом для реєстрації у системі.

Якщо ви плануєте підписати декларацію з педіатром чи сімейним лікарем для дитини, віком до 14 років, то візьміть також свідоцтво про її народження.

Якщо у вас немає мобільного – не проблема: для підтвердження уповноважена особа медзакладу сфотографує чи відсканує оригінали ваших документів, аби долучити їх до декларації в електронній системі.

 

Чи можна змінити лікаря?

Декларація підписується безстроково. Втім, якщо людина помилилася з вибором лікаря чи змінила місце проживання, вона може змінювати лікаря необмежену кількість разів.

Для цього варто обрати нового лікаря і з ним підписати декларацію. Коли вона потрапить в систему «Електронне здоров’я», попередня декларація автоматично анулюється.

До обраного лікаря, з яким підписана декларація, пацієнт може звертатися з будь-якими питаннями, пов’язаними зі здоров’ям. Крім безпосереднього обстеження і лікування, лікарі первинної ланки будуть також видавати направлення до вузькопрофільних спеціалістів, виписувати рецепти на ліки, зокрема ті, які підпадають під програму «Доступні ліки», та будь-які інші медичні довідки.

 

*Матеріали підготовлені в рамках проекту «Реформа охорони здоров’я стосується кожного!», що фінансується Чернігівською обласною державною адміністрацією.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"