Майже третина сімей на Чернігівщині - одинаки

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств на Чернігівщині проживає 443,4 тис. домогосподарств (3%  від  загальної  кількості  домогосподарств  країни), з яких 60% – у міських поселеннях. 

Серед регіонів найбільше міських домогосподарств у Донецькій, Дніпропетровській, Харківській та Запорізькій областях – від 85% до 77%. У Закарпатській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській, Вінницькій та Рівненській областях переважають сільські домогосподарства (59% – 51%). 

Середній розмір домогосподарства в області становить 2,31 особи (в Україні – 2,58). Як для України в цілому, так і для Чернігівщини найбільш характерними є домогосподарства,  що  складаються з двох  осіб  (близько  третини).  Одинаків  в області – 29% (найбільший показник в Україні), великих родин, в яких чотири і більше особи – 16%. Найнижча частка одинаків у країні (9%) та найвища (46%) частка домогосподарств із чотирьох осіб і більше в Закарпатській області.

Майже в третині домогосподарств Чернігівщини є діти до 18 років. Із числа домогосподарств із дітьми 22% належить до неповних сімей (діти не мають одного чи обох батьків). Переважна більшість (92%) таких домогосподарств має у своєму складі одну дитину, 8% – дві. Серед регіонів найбільша частка неповних родин проживає в Дніпропетровській області (35%), а найменша – у Волинській (7%).

 

Джерело: Gorod.cn.ua

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"