Масштабна пожежа складу в Чернігові

 

3 серпня о 09.55 до оперативно-координаційного центру УДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про загоряння у трьохповерховій будівлі, що не експлуатується, розміром 30х80 м, яка належить ТОВ "Новофіл", що в обласному центрі по вул. І.Мазепи, 62В.

 

На місце пригоди оперативно було направлено пожежно-рятувальні підрозділи міста. На той момент орієнтовна площа пожежі складала 400 кв.м., відбувалося горіння на першому поверсі дерев'яних піддонів, пакувальних та інших горючих матеріалів. Рятувальники провели розвідку пожежі та розгортання сил і засобів, а також оголосили підвищений номер виклику. Близько 12-ої години відбулось руйнування зовнішньої стіни, міжповерхових перекриттів та покрівлі будівлі. В результаті цього площа пожежі збільшилась до 2400 кв.м. На гасіння залучено 40 чоловік особового складу та 12 одиниць спеціальної техніки. Подано 7 стволів. Гасіння триває. Постраждалих немає.

Момент руйнування будівлі на відео

Станом на 18:10 пожежу на складських приміщеннях остаточно ліквідували. Про це повідомили в прес-службі Управління ДСНС України у Чернігівській області.
Об 11:51 на місці пожежі в районі третього поверху стався вибух, внаслідок чого відбулося часткове руйнування міжповерхових перекриттів та покрівлі, а площа пожежі збільшилася до 1000 кв.м.
О 12:15 внаслідок теплової дії полум'я відбулось руйнування зовнішньої стіни, міжповерхових перекриттів та покрівлі будівлі. В результаті цього площа пожежі склала 2400 кв.м.
О 13:30 пожежу було локалізовано, а 18:10 остаточно ліквідовано.
З будівлі рятувальники евакуювали 21 кисневий балон та 1 газовий балон.
Загалом на гасіння залучалося 57 чоловік особового складу та 12 одиниць спецтехніки.
Причина виникнення пожежі та завдані збитки наразі встановлюється.
Загиблих та постраждалих серед особового складу ДСНС та цивільного населення немає.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"