Максим нарешті зважився

Після декількох років перемовин і переконань Максимівська сільська рада, що в Козелецькому районі, все ж таки зважилася приєднатися до Гончарівської об’єднаної територіальної громади Чернігівського району.

Нагадаємо, що Гончарівська ОТГ утворилася в 2016 році, об’єднавши в собі Смолинську і Жеведську сільські ради. І хоча планували, що Максим увійде до цієї ОТГ, однак на той час об’єднання сіл з різних районів не було можливим. Відтак Гончарівська громада утворилася без цієї сільради. Та позаторік був ухвалений закон, який скасував межі районів при добровільному об’єднанні. Але й після цього жителі Максима не надто поспішали, бо хотіли до останнього залишаться самостійними. Хоча весь цей час голова Гончарівської ОТГ їздив туди, розмовляв з людьми. Більше того, вже понад рік автобус Гончарівської ОТГ щодня безкоштовно забирає дітей з Максима, Соколівки та Лебедівки до свого садочка.

І, нарешті, зваживши всі «за» і «проти», люди з трьох сіл: Максим, Лебедівка та Соколівка Максимівської сільської ради, – все ж таки підтримали приєднання до Гончарівської ОТГ. Вже минулого тижня відповідне розпорядження підписала виконувачка обов’язків голови Чернігівської ОДА Наталія Романова, затвердивши висновок про відповідність Конституції та законам України проектів рішень Гончарівської селищної ради Чернігівського району та Максимівської сільської ради Козелецького району Чернігівської області «Про добровільне приєднання територіальних громад».

До речі, на додаткових виборах, які відбулися 30 червня, до складу Гончарівської ОТГ уже ввійшла Слабинська сільська рада Чернігівського району. До слова, цій сільській раді, до якої входять села Слабин, Якубівка та Мажугівка, пропонували об’єднуватися ще у 2016 році, та тоді вони відмовилися.

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"