Локнисте хоче до Киселівки

Досить непроста ситуація з об’єднанням склалася в Менському районі, а саме в Локнистенській сільській раді, до якої входять села Локнисте, Гусавка та Гориця. Люди хочуть об’єднатися з Киселівкою Чернігівського району, яка ініціює добровільне об’єднання, а сільський голова, навпаки, прагне якнайдовше залишатися селу самостійним.

«Депутати нашої сільради вже давно прийняли рішення, що ми підемо в Киселівську громаду, але пізніше, – каже депутат Локнистенської сільської ради Тамара Пустовійт. – Та почали з’являтися чутки про те, що якщо ми зараз не об’єднаємося з Киселівкою, то нас автоматично віднесуть до Березнянської ОТГ. Всі люди проти. Ми ходили до голови, збирали в минулу п’ятницю схід села, куди прийшло понад 250 мешканців з трьох сіл. Усі вимагали негайного об’єднання з Киселівкою, не чекаючи завершення періоду добровільного об’єднання громад. Але наш голова заявляє, що поки ми будемо самостійні і тільки в 2020 році приєднаємося. В той же час він говорить і про перспективи приєднання до Березни».

Голова Локнистенської сільської ради дійсно хоче, щоб його села лишалися самостійними до останнього. Адже вважає, що вони самостійна громада і можуть подбати про себе самі, а ситуація з утворенням громад ще може змінитися.

«Я не проти об’єднання з Киселівкою, хоча за перспективним планом ми відносимося до Березни, – наголошує голова Локнистенської сільської ради Володимир Кручко. –  Хотілося б якнайдовше залишатися самостійними, адже ми досить самодостатня сільрада. За свої кошти зробили ремонт у школі, ямковий ремонт доріг, утримуємо садок. Скоро вибори президента, і хтозна, як зміниться ситуація. Я вважаю, що ОТГ – це не панацея. Громада успішна, коли вона самодостатня, а коли об’єднуються бідні села, то й успіху чекати нема звідки. Два роки можна було б почекати, але люди хочуть, тому підемо в Киселівку. Хоча їй позитивного висновку щодо об’єднання обласна адміністрація ще не дала».

Те, що Локнисте разом з Гусавкою й Горицею йдуть в Киселівську громаду, підтвердили в Киселівці.

«У п’ятницю ми отримали листа від Локнистенської сільради про те, що вони за об’єднання з нашою майбутньою громадою, – розповідає голова Киселівської сільради Олена Ніколаєва. – Ми отримали пропозицію на об’єднання від Седнева та Халявина, але жодну люди не підтримали. Тому ми вирішили утворити свою Киселівську ОТГ. Свої згоди об’єднатися з нами надали Боромиківська, Петрушинська та Локнистенська сільради. Зараз будемо готувати документи до обласної держадміністрації і чекати звідти висновку».

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"