Лісова охорона та «атовці» впіймали браконьєрів

Під час спільного рейду представників ветеранської організації «Спілка ветеранів війни з Росією», екологів та лісової охорони ДП «Ніжинське лісове господарство» у Ніжинському районі впіймали порушників правил полювання.

Коли лісовій охороні повідомили, що бачили в лісі людей зі зброєю, охоронці одразу ж виїхали на місце. На поміч покликали ветеранів АТО та еко-активістів.

Браконьєрів бачили поблизу села Черняхівка Ніжинського району, в урочищі Луки – на відтворювальній ділянці, де полювати заборонено взагалі.

За словами інженера з охорони та захисту лісу ДП «Ніжинське лісове господарство» Володимира Яковенка, вони вигнали порушників із лісу і ті потрапили прямісінько до рук бійців.

«Всього порушників було троє, але двоє з них встигли сховати зброю, – каже лісовий охоронець. – В одного з них знайшли зброю і перепілку. На жаль, пташка вилетіла, щойно відкрили сумку».

Представники лісової охорони вручили громадянину постанову про порушення правил полювання. Його визнано винним і він вже сплатив штраф у розмірі 1020 гривень.

Це максимальний штраф, передбачений ч. 1 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Охоронці лісу та активісти зазначають, що відповідальність за браконьєрство треба посилювати, оскільки штрафи не особливо відлякують любителів нелегального полювання. Тож потрібні зміни до Кримінального кодексу в частині посилення відповідальності за браконьєрство.

Нагадаємо, 28 жовтня стартував мисливський сезон на копитних.

Віталій НАЗАРЕНКО, фото Володимира ЯКОВЕНКА

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"