Ленін допоміг обладнати бухгалтерію

Гроші, отримані від продажу пам’ятника Леніна, що стояв у центрі селища Варва, пішли на придбання різного роду обладнання для місцевого комунального підприємства «Господар». 

Про це «Чернігівщині» розповіла Варвинський селищний голова Валентина Саверська-Лихошва.

За словами голови найпівденнішого райцентру Чернігівської області, питання демонтажу маятника вождю світового пролетаріату стало причиною скликання позачергової сесії селищної ради. Під час термінового засідання депутати прийняли рішення зняти пам’ятник з постаменту.

– Після цього я домовилася з директором газопереробного заводу про кран, яким можна демонтувати пам’ятник, – згадує пані мер. – Він пообіцяв абсолютно безкоштовно надати нам кран і зняти пам’ятник у найближчий робочій день, у понеділок, бо рішення про демонтаж прийняли у п’ятницю. Однак нашим місцевим підприємцям не терпілося: вони хотіли зняти Леніна негайно. Я сказала: будь ласка, шукайте кран і знімайте.

«Сверблячка» не давала активістам спокою. Чекати два дні вони не бажали, а тому за власний кошт орендували кран у Прилуках і пригнали його на центральну площу Варви.

– Я просила тільки одне: щоб не пошкодили пам’ятник, – каже Валентина Василівна. – Щоб не чіпляли його за голову, а, скажімо, за низ пальто. Так і вчинили.

Після демонтажу варвинський Ілліч близько півроку лежав на території місцевого КП «Господар», а селищний голова шукала найвигідніші умови для його продажу.

Зрештою найкращу ціну за латунний пам’ятник запропонували у Дніпропетровську (327 км від Варви), а найвигіднішу ціну доставки – у Пирятинському районі (Полтавщина).

– З виручених 125 тисяч гривень 6 тисяч пішло на розрахунок за доставку, 30 тисяч – сплата податку на прибуток, 32 тисячі – закупівля комп’ютерної програми «1С» для КП «Господар», а на решту грошей, додавши ще, плануємо придбати трактор для комунального підприємства, – пояснила Валентина Саверська-Лихошва.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"