Легендарний Юрій Калитвинцев завітав до Чернігова

Матч футболістів нашої чернігівської «Десни» з новачком Прем’єр-ліги – «Колосом» – у першу чергу запам’ятався тим, що за грою спостерігав знаменитий Юрій Калитвинцев – батько Владислава Калитвинцева. Влад знову вийшов на поле у складі «Десни», і легендарний батько, який свого часу так блискуче виступав у складі «зіркового» київського «Динамо» та збірної команди України, вболівав за сина і чернігівців, завітавши на Придесення.

«Колос» напередодні цієї гри мав таку ж кількість очок, як і «Десна» – шість (дві перемоги і поразка). Гості не здивували, застосувавши вже знайому тактику: в основному переймалися захистом власних воріт і терпляче очікували на помилку суперника, аби відповісти результативною контратакою. «Десна» наразі володіла ініціативою, однак чернігівці діяли надто прямолінійно, тож суперник втримав свої ворота недоторканими. У «Десни» могли відзначитися і той же Владислав Калитвинцев, і Артем Фаворов, й інші гравці (Філіпов, Кузик, Дегтярьов…). Втім, не поталанило. До того ж, відмінну реакцію продемонстрував воротар «Колоса» Яшков, котрий самовідданою грою буквально врятував свою команду від поразки.

Однак і «Колос» із Ковалівки спромігся на початку другого тайму провести дуже гостру контратаку, яка могла стати для «Десни» фатальною. Бо все-таки не надто таланить поки чернігівцям на власному полі… Втім, матч так і завершився нульовою нічиєю, що, в принципі, цілком влаштувало гостей, котрі цього року дебютували у Прем’єр-лізі. А от «Десна», на жаль, втратила важливі очки. Хоча, звісно, нічого страшного не відбулося – принаймні не програли.

Сергій КВІТНИЦЬКИЙ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"