Українці – лауреати Міжнародної літературної премії

імені Антуана де Сент-Екзюпері


 

Відомі письменники, журналісти, перекладачі, науковці, державні і громадські діячі та меценати стали лауреатами Міжнародної літературної премії імені Антуана де Сент-Екзюпері (Франція-Німеччина) – за визначну творчу діяльність.

 

Фундатори почесної нагороди: асоціація діячів літератури, мистецтв і культури «Глорія» (Німеччина) та її представництво у Франції «Глорія – Ліон», і Міжнародна  Академія «ЛІК» (під керівництвом Олени Ананьєвої,  письменниці, журналіста й мистецтвознавця).

Антуан де Сент-Екзюпері (1900-1944) – знаменитий французький письменник і авіатор. Граф. Автор геніального твору «Маленький принц».  Він служив військовим льотчиком у французькій армії. Його нагороджено Воєнним хрестом Французької Республіки. 31 липня 1944 року Екзюпері вирушив у свій бойовий політ і не повернувся.  

Приємно, що лауреатами почесної міжнародної нагороди за книжку «Чернігів у вогні. Зметем орду, відправимо до пекла!» – про героїчну  оборону Чернігова та рідного Придесення від загарбників стали українці. Відзначено спільний міжнародний проект редакції газети «Чернігівщина: новини і оголошення» та ОК «Північ» Збройних Сил України.

Отже, лауреатами Міжнародної літературної премії імені Антуана де Сент-Екзюпері за 2023 рік стали: автори Сергій Дзюба, Марія Пучинець, Віталій Назаренко, Григорій Войток, упорядник і літературний редактор Катерина Махлай, командувач ОК «Північ», Герой України, генерал-майор Віктор Ніколюк, консультанти, полковники Збройних Сил України Валентин Буряченко та Вадим Мисник, меценати книги: Герой України, генеральний директор ТОВ «Земля і Воля» Леонід Яковишин і директор Української громади Сіднею, викладач університетів та центральної української школи в Австралії, кандидат наук із літературознавства Софія Мицак.

Щиро вітаємо достойних лауреатів високої міжнародної нагороди!

 

Василь Слапчук,

письменник, літературознавець,

лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"