Куди звертатися у разі рейдерського посягання на нерухомість чи бізнес ?

 

В наш час, нажаль стало буденним чути із засобів масової інформації про випадки рейдерства. В когось відібрали нерухомість, десь зібрали та викрали врожай, захопили землю, відібрали бізнес, змінивши керівника, склад засновників юридичної особи тощо.

Використовуючи сучасні технології, різноманітні «схеми» віджимання бізнесу, незаконного заволодіння нерухомим майном шахраї вдаються до різних прийомів та методів, намагаючись видати такі дії за законний спосіб набуття прав, починаючи від банального викрадення, підроблення документів закінчуючи вчиненням реєстраційних дій в державних реєстрах.

Щоб протидіяти рейдерським проявам, що особливо актуально для аграрного сектору економіки, за відповідним протокольними рішенням Уряду у всіх обласних центрах держави були створені відповідні оперативні штаби.  

Так, з серпня 2017 року на Чернігівщині, при обласній державній адміністрації діє оперативний штаб з питань захисту прав землевласників та представників аграрного бізнесу (далі – оперативний штаб).

Оперативний штаб, покликаний захищати права аграріїв, а також простих селян у сфері земельних відносин від рейдерства, протидіяти незаконному захопленню, відібранню земель, врожаю, іншим недобросовісним діям учасників орендних правовідносин в аграрній сфері.

         Оперативний штаб очолює голова облдержадміністрації, до складу якого входять керівництво Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області, представники Чернігівської обласної ради, Головного управління національної поліції у Чернігівській області, Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області та представники провідних аграрних асоціацій Чернігівщини.

         Відтак, будь-які фізичні особи, підприємства-агровиробники, у разі виникнення ситуації, за якої порушуються їх права та законні інтереси у сфері відносин власності, оренди земель, а також оформлення прав на землі, у разі захоплення майна, бізнесу та з метою негайного реагування на таку ситуацію та захисту своїх прав можуть звертатися до оперативного штабу.

         Звернувшись до нас, заявник отримує компетентну, фахову юридичну допомогу, в оформленні необхідних матеріалів, зокрема для скасування незаконних реєстраційних дій, підготовки інших необхідних документів. Ситуація ж перебуває на контролі правоохоронних органів, місцевої влади та влад громадськості до її вирішення.

         Вкотре інформуємо, що звертатися слід до Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області, за адресою: 14000, м. Чернігів, проспект Миру, 43 або до Чернігівської обласної державної адміністрації, за адресою: 14000, м. Чернігів, вул. Шевченка, 7 або на «гарячу» телефонну лінію до:

-Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА, телефон приймальні: (0462) 77-44-88 (понеділок-п’ятниця з 8:00 до 17:00),      (0462) 67-64-50 (черговий, цілодобово);

-Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області, контактні особи - Черниш В'ячеслав Віталійович, телефон (0462) 651-523, (097) 964-57-08, Онищенко Дмитро Олександрович, телефон (0462) 651-528, (понеділок-п’ятниця з 8:30 до 17:30).

Ситуація з протидії рейдерству на Чернігівщині перебуває на постійному контролі оперативного штабу. Саме тому, ми завжди готові негайно та в законний спосіб реагувати на такі прояви та відкриті до співпраці !

 

Заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації – начальник управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області В. В. Хардіков

         

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"