Корюківські копи вберегли немовля, яке залишилося без нагляду



Батько 11-місячної дитини поїхав до Чернігова, а мати легковажно залишила малюка на знайому, яка згодом теж пішла. Аби зберегти здоров’я, а можливо й життя юного українця, поліцейські доставили дитину до районної лікарні.      

 

До Корюківського відділу поліції зателефонував житель райцентру і повідомив, що його дружина тривалий час не виходить на зв'язок, а вдома має бути 11-місячний син. Чоловік прохав з’ясувати що сталося і перевірити його домівку.

На виклик прибула група реагування патрульної поліції. Старший лейтенант Сергій Сластьон і старший сержант Руслан Невжинський обстежили будинок (двері були незамкнені) й знайшли там немовля. Нікого з дорослих у приміщенні не було.

Згідно зі статтею 41 Закону України «Про Національну поліцію» правоохоронці здійснили поліцейське піклування щодо неповнолітньої особи, яка залишилася без догляду, та доставили хлопчика до приймального відділення Корюківської центральної районної лікарні. Медики оглянули дитину, ніякої загрози життю і здоров’ю вони не виявили.

Згодом з’явилася мати малюка, яка достеменно не змогла пояснити як немовля лишилося без нагляду.

Інспектор з ювенальної превенції Корюківського відділу лейтенант поліції Ярослава Порва склала на матір адміністративний протокол за частиною 1 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення за неналежне виконання батьківських обов’язків. Нерозважливій матусі це загрожує попередженням або накладенням штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Після профілактичної бесіди правоохоронців та працівників служби у справах дітей дитину передали батькам.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"