Конфлікт біля агітнамету


 

Поліція Бобровиці притягнула до відповідальності осіб, які вчинили конфлікт зі стріляниною


14 жовтня до поліції надійшла інформація про те, що у центрі Бобровиці невідомі особи пошкодили агітаційний намет політичної партії, чиї переконання вони не підтримують. Згодом конфлікт переріс у бійку із застосуванням зброї травматичної дії.

На місце події негайно виїхали група реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група та керівництво Бобровицького відділення поліції.

Правоохоронці встановили, що один з місцевих мешканців 1981 року народження попросив агітаторку, яка перебувала в наметі, прибрати його. Жінка розгубилася, тож покликала на місце події керівника партійного осередку 1975 року народження. Коли останній опинився на місці події, між чоловіками зав’язався конфлікт.

Спочатку активіст зіпсував агітаційний намет, а потім в ході бійки представник партії вистрелив в опонента із револьвера під патрон Флобера, поціливши у плече. Обидва чоловіки написали заяви до поліції.

Слідчі відкрили провадження за статтею 125 Кримінального кодексу України – умисне легке тілесне ушкодження, що карається штрафами, громадськими або виправними роботами. У ході досудового розслідування діям кожного учасника конфлікту буде надана належна правова оцінка.

Окрім того поліцейські склали адміністративний протокол на чоловіка, який зіпсував агітаційний намет. Згідно зі статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення дрібне хуліганство карається штрафами, громадськими або виправними роботами з відрахуванням 20% заробітку, або адмінарештом.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"