Кому не потрібен обов'язковий сертифікат з енергоефективності

На виконання імплементації закону «Про енергетичну ефективність будівель», Уряд затвердив перелік будівель, які не підлягають обов’язковій сертифікації енергоефективності. Повідомляє Мінрегіон.

Це будівлі промислового і сільськогосподарського призначення, об’єкти енергетики, транспорту, зв’язку та оборони, складські приміщення. Варто зауважити, що за бажанням власника зазначених об’єктів, він може отримати відповідний сертифікат і здійснювати заходи по енергоефективності.

Прийняття Постанови спрямоване на виконання Україною Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом в частині імплементації 31 Директиви ЄС щодо енергетичної ефективності будівель.

Нагадаємо, 23 липня 2017 року набрав чинності Закон України від 08 червня 2017 року № 2118-VIII «Про енергетичну ефективність будівель», який визначає правові, соціально-економічні та організаційні засади діяльності у сфері забезпечення енергетичної ефективності будівель і спрямований на зменшення споживання енергії у будівлях.

Відповідно до закону, сертифікація енергоефективності є обов’язковою для:

1) об’єктів будівництва (нового будівництва, реконструкції, капітального ремонту), що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками, що визначаються відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»;

2) будівель державної власності з опалюваною площею понад 250 квадратних метрів, які часто відвідують громадяни і у всіх приміщеннях яких розташовані органи державної влади;

3) будівель з опалюваною площею понад 250 квадратних метрів, у всіх приміщеннях яких розташовані органи місцевого самоврядування (у разі здійснення ними термомодернізації таких будівель);

4) будівель, в яких здійснюється термомодернізація, на яку надається державна підтримка та яка має наслідком досягнення класу енергетичної ефективності будівлі не нижче мінімальних вимог до енергетичної ефективності будівлі.

 

Джерело: Час Чернігівський

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"