Комарівська ОТГ має визначитись 14 травня

Комарівська громада має визначитись із переліком пропозицій для реалізації проектів за кошти державної інфраструктурної субвенції 14 травня – саме на цей час заплановано чергову сесію Комарівської сільської ради. Про це повідомляє радник з регіонального розвитку Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Володимир Бойко, який минулого тижня провів виїзну консультацію для представників Комарівської об'єднаної територіальної громади.

Ішлося про отримання громадою інфраструктурної субвенції та обрання проектів для реалізації за рахунок цих коштів.

Володимир Бойко розповів про пріоритетні напрямки та цільове призначення цієї субвенції, окреслив часові проміжки та терміни, яких має дотриматися громада під час підготовки пропозицій та проектів.

«Перше питання – підготовка проектних заявок для реалізації проектів за кошти державної інфраструктурної субвенції. Громада має визначитися з переліком 14 травня – на цей день запланована сесія сільської ради, – каже представник центру розвитку місцевого самоврядування. – Ми обговорили можливі варіанти і рекомендували у випадку наявності спеціальних програм (шкільний автобус, спортивні споруди) подаватися до відповідних програм, а на субвенцію готувати більш загальні, але критично важливі для розвитку громади проекти».

Щодо останніх, як пояснив Володимир Бойко, вони з представниками Комарівської сільської ради сформували свого роду «дорожню карту», в якій конкретизували, які саме документи та в які терміни треба підготувати.

«Натепер виявилося два пріоритети – налагодження збирання та утилізації твердих побутових відходів і розвиток спортивної інфраструктури», – зауважив експерт.

Святослав ЖОЛУДЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"