Комаха – крихітка, а користь велика



Це усвідомили вже понад півстоліття тому лісівники і садівники Англії, розпочавши встановлювати для комах спеціальні будиночки. Згодом  ця ідея поширилася на весь континент, а нині стала справжнім трендом. Розміщують ці будиночки в садах і лісах  для приваблення корисних комах. Адже приваблення таких комах сприяє насамперед підвищенню ентомологічного біорізноманіття в садах, лісах та парках.

 

От і вихованці Семенівського учнівського лісництва та школярі Семенівської ЗСО №1 за сприяння лісгоспу вже виготовили декілька «готелів для комах». Готові будиночки розмістили в саду навчального закладу та в дендропарку лісгоспу, де ростуть різновидові дерева та чагарники.

«Готель для комах» – це прихисток для зимування сотень корисних істот: сонечка, золотоочки, наїзника, мухи – дзюрчалки, жужелиці, осмій, бджіл та інших комах.

Члени учнівського лісництва збагнули, що для приваблення різних видів комах варто врахувати певні особливості. Для бджіл головне – дірочки в каменях і порожнини, аби вони могли надійно влаштуватися та відкладати яйця. Осмій на ділянку приваблюють солом’яні дахи, болотний очерет та інші трубчасті порожнисті стебла, в яких ті створюють собі гнізда. Сонечок може привабити прихисток з будь-якого матеріалу, обприсканого цукровим сиропом. А златоочки обожнюють шишки та сухі стебла. Поблизу «готелю» варто також облаштувати і квіткові клумби.

 

За інформацією ДП «Семенівське лісове господарство»

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"