Колишній мер Ніжина піде по етапу

З 31 січня колишній міський голова Ніжина Михайло Приходько перебуває в Чернігівському СІЗО. Звідти його мають відправити етапом до однієї з виправних колоній (зон). Історія Приходька унікальна для нашої області та й країни. Він єдиний із засуджених, якого ніяк не могли відправити на нари.

Нагадаю, слідчо-судова тяганина почалася ще 15 грудня 2008 року. Коли Приходька затримали за підозрою у хабарництві (60 тисяч доларів США). 9 листопада 2012 року Новозаводський суд Чернігова виніс йому вирок — шість років позбавлення волі. Приходько не вважає себе винуватим і подає апеляцію. Апеляційний суд залишив строк покарання без змін — 6 років позбавлення волі. Виключив лише перший епізод хабара — 25 тисяч доларів за відсутності доказів. Та Михайло Васильович не здався. Звернувся до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ. 12 грудня 2013 року цей суд ухвалив остаточне рішення по справі. Він не взяв до уваги ще один з трьох епізодів передачі хабара.

Тому зменшив суворість вироку. І призначив покарання — чотири роки ув'язнення з конфіскацією належного майна. Проте під варту екс-мера в залі суду і цього разу не взяли. Не прописала суддівська «трійка» цього у своєму рішенні. Так Приходько відсвяткував вдома новорічно-різдвяні свята.

Весь строк навряд чи Приходько відсидить, він уже провів більше півроку у СІЗО (було це після затримання). Має довідки про поганий стан здоров'я. Отож у нього є усі шансі звільнитися умовно-достроково через 2 роки 8 місяців.

 

        Валентина Остерська

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"