Коефіцієнт страхового стажу – 1%

В газеті «Чернігівщина» №41 від 12 жовтня 2017 року в статті «Осучаснені пенсії: хто скільки отримає» була допущена помилка, а саме невірно вказаний коефіцієнт страхового стажу людини, який враховується під час перерахунку пенсій.

Під час автоматичного перерахунку пенсій, відповідно до пенсійної реформи, яка стартувала наприкінці жовтня цього року, враховуватиметься коефіцієнт страхового стажу, при якому 1 рік = 1%. Старий коефіцієнт 1,35% діятиме лише для тих людей, хто виходить на пенсію вперше і тільки до січня 2018 року.

«Осучаснення пенсій проходить з використанням коефіцієнта в розмірі 1%, – говорить начальник управління Чернігівського об’єднаного Пенсійного фонду Микола Демченко. – Відповідно до закону, з 1 жовтня пенсія нараховується із урахуванням середньої заробітної плати, з якої сплачено страхові внески, і обчислення середніх заробітних показників за 2014, 2015, 2016 роки і з застосуванням величини коефіцієнту одного року страхового стажу у розмірі 1%. Тим, у кого призначення первинне (тобто, людина вперше звертається до Пенсійного фонду), зберегли до 1 січня 2018 року коефіцієнт страхового стажу 1,35%. Та я ще раз наголошую, під час перерахунків (осучаснення) виплат вже враховували коефіцієнт 1%».

Просимо вибачення у своїх читачів і у працівників управління Чернігівського об’єднаного Пенсійного фонду за надану недостовірну інформацію.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ, фото автора

 

Від редакції. На нашу поштову адресу надходять листи від читачів з проханням перерахувати надбавки у кожному конкретному випадку. В Пенсійному фонді нам повідомили, що не мають права надати таку інформацію, оскільки вона є конфіденційною. Проте кожен має право особисто навідатися до свого місцевого управління Пенсійного фонду і дізнатися всю необхідну інформацію.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"