«Клас Захисту Вітчизни» для рудьківських школярів


 

В оперативному командуванні «Північ» продовжується робота щодо національно-патріотичного виховання молоді та популяризації Збройних Сил України. Офіцери відділення цивільно-військового співробітництва штабу оперативного командування «Північ» у рамках проекту «Клас Захисту Вітчизни – сільським школам Чернігівщини», забезпечують школи матеріальними засобами для обладнання відповідних класних кімнат. Комплекти з трьох плакатів – державна символіка України та символіка Збройних Сил України, Сухопутних військ, українського козацтва та армії УНР і книжки з патріотичного виховання та викладення подій української історії, в тому числі сучасної, вже передані в Брусилівську, Рудківську та Жукотківську школи. На днях їх отримають ще й школярі Довжика та Михайла-Коцюбинського.

 

«Проект був започаткований До Дня Захисника України офіцерами СІМІК оперативного командування «Північ». Його мета – популяризація Збройних Сил України та сприяння військово-патріотичному вихованню підростаючого покоління. Передумовою стала системна робота минулих років з забезпечення комплектами шкіл міста Чернігів. В рамках проведення уроків національно-патріотичного виховання офіцери служби військово-цивільної співпраці СІМІК забезпечили необхідним наочним матеріалом та патріотичною літературою майже всі школи міста. Для реалізації проекту обрані школи, які підтримують з нами давні дружні стосунки, часто запрошують для проведення уроків мужності та інших спільних заходів», – повідомили в оперативному командуванні «Північ».

Такій співпраці у Новобілоуській ОТГ, куди віднедавна входить Рудка, радіють. Більше того, кажуть, що така співпраця і патріотичне виховання молоді сьогодні, в умовах, коли наша країна фактично вже шість років знаходиться в стані війни, надважлива.

«Велика заслуга в тому, що наша рудьківська школа стала учасником програми «Клас Захисника Вітчизни» від оперативного командування «Північ», у Надії Галковської. Вона – щира патріотка України, і саме за її співпраці з оперативним командуванням «Північ» наша школа отримала наочний і дидактичний матеріал. Це книжки, змістовні плакати, які підтримують наш бойовий та історичний дух, де описано різні роди військ України, їхню історію. Я впевнений, що діти будуть користуватися цими книжками і матеріалами, – розповідає начальник відділ у освіти,культури, сім’ї, молоді, спорту та туризму Новобілоуської сільської ради Сергій Павліон. – Це дуже добре, що сьогодні в умовах війни ми все ж таки виховуємо патріотизм у наших дітей і прищеплюємо любов до нашої Батьківщини. Відслідковуючи тенденцію, я можу сказати, що десять років тому такого не було, але з початком бойових дій у наших освітніх закладах проходять чимало заходів, спрямованих на підтримання і виховання дітей у патріотичному дусі. І дуже радує те, що наші військові не лише захищають нашу країну, але і знаходять час для наших дітей».

До кінця року, тобто до святкування Дня ЗСУ 6 грудня та Дня Сухопутних військ 12 грудня, комплекти буде передано ще в 7 шкіл.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ, фото ОК «Північ»

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"