Карантинні канікули стартували


 

Минулий навчальний рік виявився досить важким як для вчителів та учнів, так і для батьків. Через пандемію коронавірусу вся країна змушена була перейти на дистанційне навчання, до якого, чесно кажучи, не були готові ні перші, ні другі, ні треті. І хоча новий навчальний рік розпочався за графіком – 1 вересня діти пішли до школи, проте коронавірус все ж таки вніс свої корективи. Адже саме через погіршення епідемічної ситуації в країні було вирішено осінні канікули розпочати трохи раніше, а завершити трохи пізніше звичайного. Відтак з 15 жовтня учні загальноосвітніх начальних закладів пішли на канікули, які триватимуть до 30 жовтня. Тобто два тижні замість одного, як зазвичай.

Міністерство освіти і науки України надіслало рекомендаційні листи керівникам органів управління освіти на місця, а також керівництву навчальних закладів Чернігівщини. Міністерство рекомендує, коли краще було б почати канікули, але остаточне рішення приймається на місцях.

«Стрімке підвищення рівня захворюваності на коронавірус, а також збільшення кількості випадків інфікування серед педагогічних працівників та учнів потребує вжити невідкладних заходів, спрямованих на мінімізацію безпосередніх фізичних контактів між учасниками навчального процесу. Тому МОЗ рекомендує закладам загальної середньої освіти вести зміни до структури тривалості навчального року, необхідні для проведення осінніх канікул з 15 по 30 жовтня 2020 року включно», – йдеться у рекомендаційному листі Міністерства освіти України, яке було направлено до управління освіти і науки чернігівської ОДА.

І якщо учні шкіл відправляються на канікули, то студентів вишів та професійних технічних училищ переводять на дистанційне навчання з 15 жовтня і до 15 листопада, незважаючи на те, в якій карантинній зоні перебуває навчальний заклад. Також студенти мають виїхати з гуртожитків. І тут знову постає питання: а якщо за гуртожиток вже заплачені кошти? Теоретично гроші мають повернути,але як це буде на практиці, ще не зрозуміло.

Поки що у звичному режимі працюватимуть лише дошкільні навчальні заклади, але й там мають бути дотримані всі рекомендації МОЗ.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"