Кандидата на голову ОТГ запідозрено в хабарництві за кілька днів до виборів

24 жовтня в рамках кримінального провадження, зареєстрованого за фактом вимагання неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст. 368 ККУ), під керівництвом прокуратури області слідчими Головного управління Національної поліції в області спільно з працівниками Управління захисту економіки викрито посадову особу під час одержання 68 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Керівник сільськогосподарського підприємства з Київської області громадянин К. звернувся до посадовця з проханням виділити земельну ділянку під забудову. На території сільської ради омріяної землі не знайшлося. Проте сільський голова пообіцяв посприяти у вирішенні цього питання і продати одне з приміщень, котре перебуває у власності сільської ради, попередня ціна якого становила 300 тисяч гривень. Але чиновник пообіцяв зменшити орієнтовну вартість за певну «винагороду» – понад 50 тисяч гривень. Громадянин К. зрозумів, що «пахне смаженим» і звернувся до Управління захисту економіки в Чернігівській області.

Під час одержання обумовленої суми коштів посадовця затримано правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України. Проведено необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин злочину. Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 КК України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати керівні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Як стало відомо з офіційних джерел, слідчі дії проводилися в кабінеті Новобасанського сільського голови, який пропонує свою кандидатуру на голову об’єднаної територіальної громади, вибори якого відбудуться 29 жовтня.

Сніжана БОЖОК

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"