Якби вождям у кров улити

                                     По краплі совісті й вини –

                                      Як важко стало їм би жити,

                                      Ох як би мучились вони?

                                                   Григорій Лишко.

Хто перший у черзі на передову: працівники військкоматів чи нардепи і політики?

Голова Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв  особисто побував у зоні АТО і довідався там про випадки призову в армію запасників з відкритою формою туберкульозу і діабетиків. Тоді він і озвучив через ЗМІ свою пропозицію: відправити на передову працівників військкоматів.

Такий заклик сподобався багатьом співвітчизникам, передусім тим, з родини яких сини чи батько призвані в «гарячу точку». Але до цієї пропозиції напрошується продовження.

Оті «проколи»  з хворими в армії, більше всього,  недогледіли при першій мобілізації, коли цю роботу проводили, по суті, планомірно знищені районні військкомати. Для прикладу візьму  Бобровицько-Носівський об’єднаний  військкомат, штат якого  скоротили були до  військового комісара і трьох цивільних працівників. На території двох районів проживає біля ста тисяч населення. Скільки військовозобов’язаних – таємниця, але неважко приблизно вирахувати, і вийде чимала кількість … на одного підполковника. Правда, і при першій мобілізації тут, на щастя,  не допустили грубих промахів. Та супроводжується інша проблема - як підготовлені були запасники, навчанням яких практично не займалися «урізані» військкомати?

Коли тупо розвалювали ці головні мобілізаційні військові органи, а з ними  «під сучок» рубали армію, не чутно було ні від нардепів, ні від «зіркових» політиків такого лементу, що тепер чуємо.

 То  чому б не мобілізувати на передову анти терористичної операції  передусім тих, за чиєю участю  та з чиєї мовчазної згоди розвалювалася армія? З них можна було б сформувати добрячу дивізію, і битись вони навчені в стінах Верховної Ради та інших органів влади. А з військкоматів хіба що батальйон «нашкребуть»…        

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"