Гроші «впали» на банківський рахунок загадковіше, ніж дощ з ясного неба

Свидовецький сільський голова Анатолій Галушко зрадів і водночас здивувався, коли довідався, що на рахунок сільради надійшло 35 тисяч гривень. Згодом з’ясував  - то частина оплати за оренду 320 гектарів земель запасу. Але здивування не розвіялось: на ту ділянку оформляв відповідні документи інший, місцевий орендар. Керівник сільської громади на власні очі бачив розпорядження голови Бобровицької райдержадміністрації.

Компетентні органи пояснили, що те розпорядження видано в 2012 році, а з початку цього року землями запасу розпоряджаються вже структури Держкомзему. Вони й дали дозвіл на оренду земельної ділянки, що на території Свидовецької сільради, якомусь невідомому для сільського голови орендарю. Той виявився спритнішим за місцевого: поки той збирав численні дозволи і шукав гроші для «прискорення» процесу, приїжджий уже й договір уклав на оренду та вніс частково оплату.

А в «новоспеченого» фермера які далекоглядні плани були! Він уже й «окультурив» цю землю, яка впродовж багатьох років взагалі не оброблялась, бо була віддалена від Свидовця та й бал родючості її не досить високий. Але за останні роки на території Бобровицького району вся земля стала привабливою для орендарів, як своїх, так і чужих.  Головне тепер – хто спритніший і в кого більше грошей для швидкого оформлення ділянки.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"