Гончарівська ОТГ зароблятиме на смітті

В Гончарівській громаді з початку року запровадили розподільний збір твердих побутових відходів. І хоча поки що прибутку не отримували, але вже можуть похвалитися тим, що люди почали сортувати сміття.

«На початку цього року наша громада задля зменшення шкідливого впливу на довкілля, поліпшення санітарного стану громади, екологічного очищення території від побутових відходів та покращення умов проживання наших людей запровадила систему розподільного збору твердих побутових відходів, – розповідає голова Гончарівської ОТГ Віталій Рудник. – Ми закупили та встановили на спеціально обладнаних майданчиках контейнери для збору пластику. Також придбали обладнання для його пресування в брикети. Пляшки з контейнерів забирає наше комунальне підприємство «Гончарівське», там пластик сортується за кольором, пресується і тимчасово зберігається. Потім його забиратиме компанія, яка займається переробкою вторинної сировини. Договір з нею вже підписаний. Один кілограм пластику коштує 2 гривні. Так само вони забиратимуть у нас скло та папір. Дуже радує те, що люди відповідально ставляться і сортують сміття. Найближчим часом встановимо контейнери для скла та макулатури».

Поки що сортують сміття лише в Гончарівську. Та вже після Великодня контейнери для збору відходів пластику встановлять у Смолині та Жеведі.

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"