Голову Коропщини затримали на хабарі

Погорів на хабарі виконуючий обов’язки голови Коропської райдержадміністрації Віктор Кузуб. 5 квітня посадовець попався на гарячому під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 5 тисяч доларів.

Гроші знайшли і вилучили в ході санкціонованого судом обшуку в службовому кабінеті посадовця, який проводився спільно слідчими національної поліції, працівниками управління захисту економіки в Чернігівській області та військовою прокуратурою.

Як повідомили в управлінні захисту економіки, Віктор Кузуб вимагав та отримав у два транші від місцевого підприємця кошти за надання йому дозволу на розробку технічної документації про виділення земельних ділянок площею майже в 40 гектарів.

Віктору Кузубу оголошено про підозру в отриманні неправомірної вигоди. За фактом злочину відкрито провадження за частиною 3 статті 368 КК, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із конфіскацією майна.

Наразі проводяться слідчі дії, а чиновника Новозаводський райсуд Чернігова вже заарештував на 2 місяці. Проте він має право вийти під заставу в сумі 105 тисяч гривень.

Довідка

Віктор Кузуб був призначений на посаду першого заступника голови Коропської РДА 8 червня 2017 року. До цього він працював в райдержадміністрації з 2004 року на різних посадах. Із березня 2014-го по березень 2015 року Кузуб був мобілізований до ЗСУ, служив спершу в райвійськкоматі, потім в зоні АТО командиром мотопіхотного відділення. У 2016-2017 – головний спеціаліст відділу національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту.

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"