Героїв лютневої революції 2014-го увіковічнили там, де стояв Символ жовтневої революції 1917-го

Пам’ятник Леніну забрали з головної площі Бобровиці ще в кінці минулого століття, без зайвого піар-галасу, але тоді це був єдиний випадок на «червоній» Чернігівщині. Знайшли й виважену заміну залізному Вождю пролетаріату – спорудили сцену для проведення урочисто-святкових заходів. А недавно бобровицькі активісти євро майдану розмістили на тій сцені фотопортрети Герої Небесної сотні.

Безумовно, ті мужні хлопці заслужили вічну пам'ять і довічне людське вшанування. А чи захотіли б вони самі, щоб їх увіковічнили їхніми ж портретами на тому місці, де стояв пам’ятник Леніну?

Ще одне слушне зауваження проти обраного місця розміщення Галереї Небесної сотні висловив на мітингу з нагоди 28-річниці Чорнобильської катастрофи голова районної організації ветеранів-чорнобильців Петро Омеляшко. Він зокрема зауважив, що на тій стаціонарній сцені стоятимуть спинами до портретів Героїв члени святкових президій, професійні і аматорські співаки, а від танцювальних колективів портрети загиблих здригатимуться. І вніс пропозицію: перенести увіковічення Небесної сотні на пагорб Слави, де стоять пам’ятники чорнобильцям, афганцям, жертвам голодомору, загиблим на останній найкривавішій війні, кільком рядовим землякам-борцям за радянську владу. Всіх їх об’єднала наша історія,  і лише за Господом  останнє слово – хто з них правильніший.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"