Фура впала з мосту в Десну



Поліція встановлює обставин падіння вантажівки із лимонами з мосту в р. Десна, внаслідок якого загинув водій


Сьогодні близько опівночі до поліції надійшло повідомлення, що на 137 км дороги М-01 Київ — Чернігів — Нові Яриловичі в районі села Шестовиця вантажний автомобіль з причепом Mercedes-Benz Actros пробив огородження мосту та впав у річку Десна. Заявник повідомив диспетчеру, що з кабіни вантажівки ніхто не вибрався. На місце події миттєво виїхали група реагування патрульної поліції, екіпаж Управління патрульної поліції, слідчо-оперативна група, керівництво Головного управління Нацполіції в Чернігівській області, а також рятувальники та водолази.


Оскільки вода в річці замерзла, а вантажне авто має велику вагу, процес витягування транспортного засобу затягнувся. Вдень рятувальники підняли вантажівку з води. Водію, з огляду на висоту падіння та величезну вагу автівки, врятуватися в такій ситуації було неможливим, зазначив директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА Сергій Болдирєв. Фуру витягли на берег за допомогою двох тягачів. Унаслідок сильного удару була вщент зруйнована кабіна автомобіля, тіло водія неможливо було з неї дістати та передати його до наступних служб. Фахівці за допомогою спецінструменти деблокували тіло загиблого водія.


На місці аварії перебував товариш загиблого. За його словами, фури прямували з Туреччини, звідки везли лимони до Росії та Білорусі. Дорогою водії роз’їхалися, тому момент аварії чоловік не бачив. Під час аварії, за словами рятувальників, у Десну вилився повний бак пального, а це близько 1000 літрів дизпалива. Екологи взяли проби води в Десні, результати будуть відомі через п’ять діб. Слідчі відкрили провадження за статтею 286 Кримінального кодексу України – порушення правил дорожнього руху.

Як повідомили в УДСНС області, загиблий водій - 1990 р.н., громадянин Турецької республіки.

Для проведення невідкладних аварійно-рятувальних робіт по вилученню автомобіля та деблокуванню тіла загиблого водія було залучено водолазне відділення групи піротехнічних робіт та підводного розмінування, відділення аварійно-рятувальної частини та автокран Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС України у Чернігівській області. Рятувальники розчистили берег річки, а водолази ДСНС обстежили затонулий транспортний засіб і закріпили троси. За допомогою автокрану та автомобіля "КрАЗ" 8-го навчального центру Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони о 13:10 вантажівку із загиблим водієм було піднято з води.

Загалом для проведення робіт залучалося 18 працівників та 8 одиниць техніки, від ДСНС - 15 чоловік особового складу та 7 одиниць спеціальної техніки.

ВІДЕОСЮЖЕТ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"