Федоров пішов!

У прикордонній Корюківці націоналісти з формації «С14» скинули бюст одного з останніх чекістів на Чернігівщині – Олексія Федорова. Попри декомунізацію, Федоров увесь цей час стояв у центрі містечка. Він не перший, кого скинули патріоти. Наприкінці вересня вони демонтували бюст одного з організаторів НКВД на Чернігівщині Олександра Гарнієра.

«Незважаючи на те, що постать Федорова підпадає під декомунізаційне законодавство, до цього часу його бюст продовжував стояти в центрі Корюківки, – коментують націоналісти. – За нашою інформацією, чиновники з ОДА всіляко гальмували та саботували процес демонтажу ідола, тому було ухвалене рішення не затягувати до наступного року і скинути бюст».

Нагадаємо, Олексій Федоров особисто підписував смертні вироки та прирікав на заслання «ворогів народу». Його кар’єра – це сходження по головах і трупах інших партійних функціонерів. Радянська пропаганда зліпила з Федорова героя партизанського підпілля. Фактично ж перший секретар обкому партії розгорнув проти українського селянства справжній комуністичний терор. Він був одним із тих, хто втілював Голодомор в Україні. Під час Другої світової війни розгром загоном Федорова окупаційного гарнізону в Корюківці спровокував каральну акцію. І потім мовчки спостерігав за тим, як окупанти спалюють містечко. Це була наймасштабніша каральна акція за всю історію Другої світової війни. Воював з УПА. До скону залишався вірним сталіністом.

Віталій НАЗАРЕНКО

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"