Ексдержвиконавицю засуджено за корупцію



Колишньому державному виконавцю з Ніжинського району винесено вирок за вчинення корупційних злочинів

       

Прокурорами Ніжинської окружної прокуратури забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактами службового підроблення, привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, шахрайства та підроблення офіційного документа.
Вироком Борзнянського районного суду визнано винуватою 48-річну місцеву мешканку та їй призначено остаточне покарання у виді 2 років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, строком на 2 роки.
У судовому засіданні прокурором доведено, що засуджена, перебуваючи на посаді головного державного виконавця, упродовж лютого – вересня 2020 року отримала від боржника грошові кошти у сумі 20 тис. грн. на сплату заборгованості по виконавчому провадженню, проте на депозитний рахунок районного відділу державної виконавчої служби їх не зарахувала, а привласнила собі, склавши та надавши боржнику завідомо неправдиві офіційні документи – квитанції.
Крім того, засуджена у листопаді 2020 року, будучи звільненою з посади головного державного виконавця, шляхом обману повторно заволоділа грошовими коштами боржника у сумі 2 тис. грн, надавши йому завідомо неправдиву довідку про сплату ним боргу за виконавчим провадженням.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"