Двох прилучан рекомендовано на присвоєння звання Почесних громадян Чернігівської області

Кандидатури мецената Юрія Коптєва та депутата Чернігівської обласної ради Анатолія Мирошниченка міська рада Прилук рекомендувала на присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області».

Перед розглядом цього питання на сесії міської ради 28 серпня депутат Партії регіонів Олексій Гавриш повідомив про те, що Анатолій Мирошниченко просив зняти його кандидатуру з розгляду як претендента на почесне звання. Однак, сесія самовідводу не прийняла, мотивуючи тим, що і Мирошниченко, і Коптєв вклали багато коштів та зусиль у розбудову Чернігівщини, і особливо – рідного міста, в якому за їхьої фінансової підтримки здійснюється благоустрій, встановлюються пам’ятники видатним прилучанам, проходять масові заходи.

Сьогодні обоє меценатів є Почесними громадянами Прилук. Втім, наразі Вищим адмінсудом розглядається позов щодо законності присвоєння цього звання (зокрема, дотримання відповідної процедури щодо його присвоєння) Анатолію Мирошниченку, губернатору Чернігівщини Володимиру Хоменку та тодішньому кандидату у депутати Верховної Ради Миколі Рудьковському, яким звання «Почесний громадянин Прилук» було присвоєно одним рішенням виконкому міської ради напередодні минулих виборів.

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"