"Дружба-Нова” захопила чужий урожай, - ЗМІ. Прокуратура почала розслідування

25 серпня  з шостої години ранку на території Срібнянського району десять комбайнів із СТОВ "Дружба-Нова” розпочали збирати врожай кукурудзи, яку посіяло і виростило місцеве СТОВ "Батьківщина”. Жнива проходять під посиленою охороною людей у формі  та бронежилетах з розпізнавальними знаками "КЕРНЕЛ ГРУП СЛУЖБА ОХОРОНИ”. Частина охоронців  приїхали на поле з вівчарками. Давати будь-які пояснення охоронці та жниварі відмовляються.

Про це повідомляє місцевий сайт «Срібнянщина»

Нагадаємо, що саме компанія Кернел нещодавно купила СТОВ "Дружба-Нова”.

Кукурудзу цього дня молотили на полях біля доріг Іванківці-Охіньки, Поділ-Савинці та біля Хукалівки.

 У  СТОВ "Батьківщина” розцінюють те, що сталося рейдерським захопленням. Більше того, напередодні ніхто із керівників СТОВ "Дружба-Нова” не висував претензій товариству на вирощений ним урожай.

Цього дня ряд автомобільних доріг з твердим покриттям у Срібнянському районі були заблокованими, щоб власники зерна не могли розпорядитися ним. Про  незваних жниварів повідомлено правоохоронні органи. Вживаються заходи для врегулювання ситуації, встановлення винних та притягнення їх до відповідальності, йдеться в повідомленні сайту.

Водночас, в Чернігівській прокуратурі повідомили наступне 26 серпня до чергової частини Срібнянського РВ УМВС України в Чернігівській області надійшло повідомлення від представника одного з сільськогосподарських товариств  про те, що на полях у селах Іванківці та Поділ Срібнянського району невстановлені особи, використовуючи пристрій для стрільби та предмети у формі ножа пошкодили гуму на колесах шістьох комбайнів марки «John Deere», що належать даному сільськогосподарському товариству.

Крім того, в ході вказаних подій невстановленими особами було заподіяно побої інспектору-кінологу, який на той час перебував на місці події при виконанні службових обов’язків по забезпеченню охорони громадського порядку.

На місце події виїжджали прокурор Срібнянського району С.Шевченко, заступник начальника УМВС в області Е.Гребенюк, начальник УБОЗ УМВС в області О.Силкін,  начальники Срібнянського РВ, СОГ РВ та СОГ УМВС в області в повному складі, УДСБЕЗ, СУ, експерт НДЕКЦ.

Відомості про кримінальні правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових  розслідувань  з  ознаками  злочинів,  передбачених  ч. 4  ст. 296,  ч. 2 ст. 345 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням вогнепальної або холодної зброї; умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків).

Досудове розслідування за вказаними фактами проводить  Срібнянський райвідділ міліції.

Вживаються заходи щодо встановлення та затримання всіх причетних осіб.

Хід досудового розслідування по даним кримінальним правопорушенням взято на контроль прокуратурою області.

Автор: Чернігівщина: події і коментарі

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"