Довірившись «благодійницям»,  втратила всі свої заощадження

В обідню пору погожого вересневого дня до 55-річної прилучанки по стаціонарному телефону зателефонувала жінка, котра розмовляла російською мовою та представилася працівницею пенсійного фонду. Довіру в господині викликало те, що незнайомка назвала її точні паспортні дані. А потім повідомила приємну новину: жінці нарахували грошову допомогу – як вдові учасника Великої Вітчизняної Війни. Та щоб отримати гроші, треба надати працівникам пенсійного фонду дані з посвідчення учасника ВВВ. Жінка з полегшенням зітхнула, коли довідалася, що навіть не треба йти до «пенсійного» та чекати там в чергах: «працівниця» завірила, що вже відправила до неї двох співробітниць, аби переписали відомості з документа. І дійсно, через кілька хвилин в двері постукали дві привітні жіночки. Господиня запросила гостей до квартири, а сама пішла у вітальню, аби взяти з шухляди чоловіковий документ. Потім разом з однією «працівницею пенсійного фонду» сіли на кухні переписувати дані з посвідчення, і навіть не звернула уваги, де була та чим займалася в цей час інша гостя.

Як закінчили переписувати – в кімнаті пролунав телефонний дзвінок. Слухавку зняла одна з «працівниць» та відповіла, що дані переписано, громадянці можна нараховувати грошову допомогу.

Спокійна та задоволена, господиня попрощалася з жінками. А коли випровадивши їх, зайшла до кімнати – то побачила на кріслі свою сумку, в якій зберігала залишені сином гроші на встановлення вікон. Сумка була порожня. Зникли й усі пенсійні заощадження із шухляди шафи. Так, погнавшись за примарними кількома десятками гривень нарахувань, прилучанка довірилася невідомим «благодійницям» і позбулася всіх своїх заощаджень.

Зараз шахрайок розшукує міліція. Коментуючи випадок, начальник Прилуцького МВ УМВС в Чернігівські області Руслан Курамшин зазначає, що в такій ситуації, аби не потрапити в подібну халепу, не зайвим буде перетелефонувати у пенсійний фонд самому і ще раз все добре перевірити. Недарма кажуть, що береженого Бог береже.

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"