Досвід прижився!

На базі Малодівицької районної лікарні відкрито розширене відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання територіального центру соціального обслуговування.

З 2000 року в області започатковано ідею створення при територіальних центрах відділень стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання. Цей досвід прижився і час показав, що такі відділення мають функціонувати в кожному регіоні.

З 2004 року в Прилуцькому районі в с. Заїзд створене відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання на 26 осіб. З кожним роком кількість громадян, які перебувають в складних життєвих обставинах збільшується і тому все відчутнішою стає проблема забезпечення постійним стороннім доглядом одиноких громадян похилого віку та інвалідів, які неспроможні до самостійного обслуговування в домашніх умовах проживання. Тільки протягом 2016 року у районі сформувалася черга з 15 громадян похилого віку та інвалідів, які потребували постійного стороннього догляду та допомоги.

В районі розпочато реформування медичної галузі і рішенням 14 сесії сьомого скликання районної ради від 23.11.2016 року прийнято рішення про розширення відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання на базі Малодівицької районної лікарні шляхом збільшення граничної чисельності проживаючих до 41 особи. Завдяки розширенню відділення стаціонарного догляду створені 14 робочих місць, на які працевлаштовані працівники Малодівицької районної лікарні та влаштовано на постійне місце проживання 11 осіб.

Для забезпечення належного проживання громадян похилого віку у відділенні проведено поточний ремонт харчоблоку, їдальні, актового залу, кімнати для сестри медичної. Сучасні гардини покращили інтер’єр кімнат, в яких проживають громадяни похилого віку.

По питанню функціонування розширеного відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) 28 лютого відбулася робоча поїздка голови райдержадміністрації Валентини Ковтун. Даний заклад відвідали Малодівицький селищний голова Олена Журавель та директор територіального центру Ніна Косенко. В ході робочої поїздки були намічені заходи щодо подальшого створення сприятливих, наближених до домашніх, умов проживання громадян похилого віку та забезпечення їм належного соціально-побутового та медичного обслуговування.

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"