Допоможіть врятувати маму!

Молода матір двох дітей чернігівка Марина Грищенко потребує допомоги небайдужих. Через кров’яний вилив у головний мозок жінка заледве не померла. Біду вчасно відчув її чоловік і викликав швидку. Після невтішного діагнозу Марину Грищенко відвезли до Києва. Там її чекала надскладна операція в інституті неврології. Згодом – щоденна боротьба за життя, яка вже обійшлася незаможній родині чернігівців у понад 40 тисяч гривень.

«Звертаюся до всіх друзів, знайомих і просто небайдужих! У мене трапилося горе, – так розпочинає своє звернення чернігівець Тарас Грищенко. – Моя дружинонька Грищенко Марина Олександрівна потрапила до лікарні з діагнозом субарахноїдальний крововилив у мозок. Це розрив аневризм судин артеріального кола великого мозку».

Тарас Грищенко розповідає, що дивом відчув недобре. Коли чоловік прокинувся посеред ночі, то побачив свою дружину непритомною. Тарас кинувся її будити і таки привів жінку до тями. Не зволікаючи ні хвилини, він викликав «швидку». Як потім з’ясувалося, це і врятувало жінку.

Після того, як чернігівські лікарі встановили діагноз, вони рекомендували чоловікові терміново вести хвору в столичний інститут неврології – такі складні операції роблять тільки там. Професіоналізм столичних хірургів, сильний організм жінки та молитви рідних далися взнаки – операція пройшла успішно.

«Було зроблено шість МРТ, – розповідає Тарас Грищенко. – Нарешті знайшли причину поганої реакції на подразники: судини, які живлять мозок, погано постачають кисень. Це наслідки крововиливів і пошкоджень. Як з’ясувалося, крововиливів було два».

Тож для нормального живлення мозку Марину завозять в барокамеру, через яку і подають кисень.

Наразі Марина Грищенко перебуває у дуже слабкому стані. Жінка ще не може говорити, лише ворушить повіками. Один день лікування для незаможної родини обходиться в середньому в дві тисячі гривень. Рідні вже витратили всі заощадження. Кажуть, якби не підтримка людей, то Марину, можливо, і не врятували б. Найбільше ж за маму переживають маленькі Карина і Богданчик. Вони щодня молять Бозю про те, щоб у їхньої мами все було добре. Доки тато поїхав заробляти гроші, діти – на вихованні у дідуся з бабусею.

«Я навіть не уявляв, наскільки я її кохаю, доки не зрозумів, що міг її втратити», – зітхає Тарас.

Насправді опинитися сам на сам з хворобою у наш час простому українцеві – це дуже страшно. Ще страшніше, коли діти зростатимуть без мами.

Допомогти родині Грищенків можна, переказавши гроші на номер картки Приватбанку 5168 7551 0863 2395.

Віталій НАЗАРЕНКО

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"