Добрянська громада протестувала


 

Жителі Добрянської території громади перекрили рух міжнародною трасою М01 (Київ – Чернігів – Нові Яриловичі) в районі повороту на с. Грибова Рудня через реформу лісгоспів.

 

Люди вимагають залишити Добрянський держлісгосп окремою юридичною особою, а не приєднувати його до Городнянського. Про це Суспільному повідомили бухгалтерка Добрянського лісового господарства Марія Сорока. Акція почалася о 10-ій ранку 21 березня та тривала кілька годин.
Реформу лісових господарств заплановано на кінець квітня. Про це ще 18 березня на селекторній нараді в облдержадміністрації повідомив керівник обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Аніщенко. В результаті реформування з 12 лісгоспів області залишиться 5 із центрами у Городні, Корюківці, Ніжині, Новгород-Сіверському та Чернігові.
У Семенівці та Добрянці виступили проти такої реформи. У Добрянці 17 березня під будівлею лісгоспу з тієї ж причини мітингували жителі територіальної громади. Люди бояться скорочень через імовірне приєднання до Городнянського лісгоспу, а голова селищної ради Світлана Бицько – втрати бюджетоутворюючого підприємства, яке забезпечує 60% власних надходжень громади.За словами голови Державного агентства лісових ресурсів України Юрія Болоховця, місцеві податки та збори, які платять державні лісогосподарські підприємства, і після реформування будуть сплачуватися до бюджетів тих самих ОТГ, сільських і селищних рад.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"