До воєнного стану «Будь готов!» 

Під колись відомим піонерським закликом «Будь готов!» - «Завжди готов!» вийшов позачергово (у середу)  тридцятий номер Бобровицької районної газети «Наше життя».

На першій полосі опубліковані звернення Президента України Петра Порошенка і голови Чернігівської ОДА Володимира Івашка з приводу катастрофи  малайзійського літака, а також звернення до жителів району від голови РДА Миколи Супруна і голови райради Олександра Шапченка про деякі умови проживання та поводження на випадок виникнення надзвичайних ситуацій воєнного характеру.

На розвороті газети – докладніші інструкції : «Пам’ятка щодо першочергових дій у разі виявлення ознак, які можуть вказувати на підготовку до проведення або маскування терористичних дій», «Функціонування органів влади і суб’єктів господарювання в умовах воєнного часу», «Як діяти, коли почуєте сигнал «Повітряна тривога», «Інформація про діючі колодязі з питною водою на території міської ради на випадок відсутності води у міському водогоні» , «Правоохоронці закликають громадян до пильності».

Розійшлась по району й усна інформація, що вийшла з райдержадміністрації, про необхідність облаштовувати підвали і погреби під бомбосховища, і мати  «тривожний» запас продуктів і матеріалів першої необхідності.

У перенасиченій Бобровиці торгівельними закладами особливого купівельного ажіотажу  не спостерігається, незадовго перед цим пройшла паніка із сіллю, якої тепер достатньо в кожному продуктовому магазині. Тож більшу тривогу викликало повідомлення про нову часткову мобілізацію.  Бобровицький район вже оплакав двох загиблих в зоні АТО і одного – на Майдані.      

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"