Педагоги та учні-старшокласники всіх Чернігівських шкіл до закінчення наступного навчального року почують розповідь про тверезе життя та про міфи алкогольної пропаганди. Адже проект Чернігівської обласної громадської організації «Тверезий Чернігів» під назвою «Живи тверезо. Знай більше» отримав офіційну перепустку в життя на рівні чернігівського міського голови Олександра Соколова.

Про це йшлося під час планової зустрічі директорів шкіл, міського голови і начальника управління освіти Володимира Купріяненка з активістами ЧОГО «Тверезий Чернігів».

«За ініціативою і підтримки Олександра Володимировича розроблена відповідна теоретична програма. Щодо практичного втілення ми будемо з вами радитися: що і як», – звернувся до директорів шкіл Володимир Купріяненко.

Марина ЄщенкоПредставила програму активіст «Тверезого Чернігова» Марина Єщенко. За її словами, більшість людей блукають серед вибору: пити безмірно, пити помалу чи пити по святах (тобто, в будь-якому разі, – пити). Натомість лектори під час зустрічей «виводять» слухачів на інший вибір: між вживанням алкогольних виробів і абсолютно тверезим життям.

За словами Геннадія Сірого, голови ЧОГО «Тверезий Чернігів», планується провести лекції в кожній школі «трьома блоками»: спершу – для педагогічного колективу, потім – серед учнів 7-11 класів і, зрештою, для батьків під час загальношкільних зборів.

Олександр Соколов, у свою чергу, закликав директорів шкіл переглянути роздані їм матеріали та відео, аби «пропустити крізь себе» і зрозуміти.

До речі, члени ЧОГО «Тверезий Чернігів» стверджують, що на даний час не мають стороннього фінансування.

Іван КОВТУН

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"