Дитячий садочок – з новим дахом

 

Вихованцям  дошкільного навчального закладу «Пролісок», що у селі Піски на Бобровиччині,  можна забудути про тривожне «кап-кап» у приміщенні садочку під час дощової погоди. А виховательці вже не треба буде підставляти відра у всі кутки та думати про те, що от-от може відпасти шматок стелі. Реконструкцію покрівлі  здійснено за кошти ТОВ «Земля і воля», яке постійно дбає про соціальну інфраструктуру населених пунктів  та розвиток сільської громади загалом.

«У нас чимале село. Деякий час садочка взагалі не було, а у 2011-му році за сприяння колишнього голови райдержадміністрації Володимира Ляховенка, нам вдалося відкрити дошкільний заклад на 15 ліжок, - розповідає сільський голова Валентина Олешко. - Зробили реконструкцію приміщення, а на дах грошей у бюджеті не вистачило. Хоча тоді й нагальної потреби у його заміні не було. Та два роки тому стара покрівля почала протікати, навіть гіпсокартон просів. Взимку з горища вибирали відрами сніг, а восени під час дощу доводилось підставляти відра. Нам нема куди звернутись окрім, як до керівництва «Землі і волі». Бо лише цей господар ладен завжди простягнути руку допомоги. У минулому році зробили частковий ремонт за кошти аграрія, але проблема, на жаль, не вирішилася. Покрівля вже «побита» роками. Тож будівля потребувала заміни даху. І ось тепер нарешті нам не страшні дощі (посміхється)».

Надійний та якісний дах, який перекрила бригада ТОВ «Земля і воля» за кошти господарства, тепер не підведе, переконана вихователь закладу Саліма Коцюр.

«У нас нині 17 діток. В основному з Пісок, кілька дошкільнят – з Соколівки. У садочку гарні умови: меблі і у спальні, і у ігровій нові. На кухні теж:  холодильник, плити, витяжка – все сучасне. Єдиною проблемою був дах. Коштів на нього треба було багато. В бюджеті села навряд чи знайшлася б така сума...».

Заступник генерального директора з соціальних питань Володимир Ляховенко дізнавшись про нагальну проблему села одразу доповів Леоніду Яковишину. Через кілька тижнів бригада вже працювала на об’єкті.

«Хлопці зробили все на совість, - показує новеньку покрівлю Володимир Володимирович. – У 72 тисячі гривень обійшовся дах господарству. Щороку керівництво виділяє мільйони на благоустрій сіл. Крок за кроком модернізуємо школи, будинки культури, дошкільні заклади. Словом, працюємо на благо громади».

 

Сніжана БОЖОК

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"